Net als vorig jaar, hebben we ook dit jaar een organisatie gekozen waar wij geld voor inzamelen.
Dit jaar is dat is dat geworden:

Speelgoedbank-Leiden

Steeds meer huishoudens hebben grote moeite de eindjes aan elkaar te knopen. Hun inkomen is weggevallen door werkloosheid, ziekte, faillissement, scheiding of welke reden dan ook. En ook al proberen de ouders te redden wat er te redden valt, de kinderen worden kind van de rekening: er is geen geld voor nieuwe kleding, niet voor uitstapjes, niet voor de sportclub en niet voor speelgoed.

Voor kinderen is spelen belangrijk. Meedoen, ontwikkelen, ontspannen, je meten met leeftijdsgenoten: een kind moet spelenderwijs kunnen leren. Als er in een gezin geen geld is om speelgoed, boeken en spellen te kopen, grijpt dit diep in in het leven van een kind.

Daarnaast is een cadeautje of verrassing op zijn tijd een belangrijke blijk van waardering en liefde voor een kind. Speelgoed is dus geen luxe. Naast de basisbehoeften van een thuis, eten en kleding vormt speelgoed een belangrijke functie in het gezond en evenwichtig opgroeien van een kind. Vanuit die maatschappelijke en sociale noodzaak is Speelgoedbank Leiden ontstaan. Landelijk bestaan er inmiddels vele soortgelijke initiatieven. Sleutelfunctie van een speelgoedbank is speelgoed te verstrekken aan gezinnen die hiervoor zelf gewoonweg geen geld hebben.

Als je meer wilt weten van deze organisatie, ga dan naar hun website.

Tijdens Conalot zal er ook een plek zijn waar je meer over deze prachtige organisatie kan lezen en waar je ook een donatie kunt achterlaten. We zullen ook een inzamelplaats hebben, waar je eventueel zelf ook speelgoed kan doneren. Let hierbij wel erop dat het:
– geschikt is voor kinderen t/m 12 jaar
– compleet is,
– schoon is
– en heel is.
(Oorlogsspeelgoed (zoals plastic geweren, soldaatjes etc.) nemen wij niet in. Wegens het grote aanbod hebben zijn liever geen puzzels meer en ook knuffels nemen zij liever niet in, deze laatste uit het oogpunt van hygiƫne).

Daarnaast zullen we een veiling houden voor hun. Hierbij worden veel leuke en bijzondere items geveild, zoals RPG-boeken, dice holders, goodie bags, etc. Diverse partijen hebben hiervoor iets bijgedragen. Hiervoor bij voorbaat onze dank:

Angry Hamster Publishing
De Tafelridder
Jack of Dice