[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

 

Mythe (only Dutch spoken )

Mythe is een rollenspel gebaseerd op de geschiedenis en legenden van de Oude Belgen, Germanen, Galliers en andere Kelten. Een BRP gebaseerde RPG in het Nederlands, die zich ook afspeelt op bekend terrein. Dit avontuur speelt zich af in het gebied tussen de Bataven en de Nerviers, het huidige Zeeland.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]
Vier jonge krijgers en / of schildmaagden van de Clan der Artioni willen hun vriend Cingetorix helpen. Deze laatste is leerling druïde van het dorp. Hij heeft tijdens zijn opleiding in de grafheuvel van het dorp een mysterieuze spiegel gezien. Bréandan, de druïde, had hem op het hart gedrukt de spiegel geheim te houden. Om indruk te maken op Divona, dochter van Hrothgar de huiskrijger, had hij haar toch over de spiegel verteld. Divona was zeker onder de indruk. Ze wilde de spiegel zien. Toen Cingetorix haar wens niet kon weigeren, gingen de poppen aan het dansen. Nu ligt de jonge Divona in coma in de hut van Dagometa, de haardmoeder van Ossimios. Haar geest zit gevangen in de spiegel. Bréandan en Dagometa hebben nog niet in de gaten wat er juist aan de hand is met Divona. En Cingetorix smeekt zijn vrienden om haar achterna te reizen: hij weet dat de spiegel een poort is naar de geestenwereld.
Als Keltische krijger vertrek je vanuit Ossimios, het dorp waar je familie woont. Je gaat op zoek naar Divona, in de wereld der levenden – of in de wereld der geesten. Het zou verstandiger zijn de hulp van een ervaren geestenbezweerder in te roepen. Maar daar doe je niet aan mee. Wat je zelf doet, doe je beter.